dilluns, 30 de juny del 2008

MOMENTS MÍTICS DEL CINE (I)





DESAFIO TOTAL (1990) (Conversa entre Douglas Quaid (Arnold "Solchenaguer", Lori (Sharon Stone) i el Dr. Edgemar al hotel Hilton de Mart; possiblement la conversa més fantàsticament surrealista de la història del cine.... i m'encanta! ;)

Douglas Quaid: Le escucho.
Dr: En primer lugar, usted no está aquí en este instante.
D: ¿Sabe una cosa? Yo juraría que sí.
Dr: Estoy hablando en serio. Usted no está aquí, ni yo tampoco.
D: Ja. Es increíble. Ja, ja. ¿Dónde estamos?
Dr: En Memory Call. Está sujeto a una silla de injertos y le estoy controlando desde la cónsola de coordenadas.
D: Ah, claro, estoy soñando. Todo esto forma parte de las magníficas vacaciones que Memory Call me ha vendido.
Dr: No exactamente. Lo que está experimentando es una ilusión libre basada en cintas de memoria. Le aseguro que todo se lo va inventando usted.
D: Pues si son mis ilusiones, ¿quién demonios le ha invitado?
Dr: He sido implantado artificialmente como medida de emergencia. Siento decírselo, sr. Quaid, pero ha sufrido un embolismo esquizoide. No podemos librarle de su fantasía. Y me han enviado para que intente regresarle.

(...)
D: Todo es mentira.

Dr: ¿Qué es lo que es mentira, sr. Quaid? ¿Que vive un episodio paranoico provocado por un agudo trauma neuroquímico? ¿O bien que realmente es un agente secreto invencible de Marte, víctima de una conspiración interplanetaria para hacerle creer que es un mero y simple obrero de la construcción? Deje de castigarse Doug. Es usted un hombre de los pies a la cabeza con una bella mujer que le quiere.

(...)
Dr: Tómese esto (li mostra una pastilla vermella).
D: ¿Qué es?
Dr: Un símbolo que expresa su deseo de querer regresar. Dentro de su sueño se dormirá.
D: Está bien. Imaginemos que es cierto que todo es un sueño. Podría dispararle, no pasaría nada (l'apunta amb la pistola al cap).
L: Doug, no lo hagas.
Dr: A mí no me haría nada Doug, pero las consecuencias para usted serían desastrosas. En su mente estaría muerto y sin nadie que le ayude nunca saldría de su psicosis permanente.
L: Doug, deja que el doctor te ayude.
Dr: Los muros de la realidad se vendrían abajo . Pasaría de ser el salvador de una causa rebelde a ser el mejor amigo de Cohaegen. Incluso tendría fantasías de civilizaciones alienígenas; sin embargo, al final, cuando vuelva a la Tierra, estará ¡lobotomizado! De modo que tranquilícese y deje el arma.
Dr: Bien, ahora póngase la pastilla en la boca. (Doug ho fà) ¡Trágesela!
L: Hazle caso cariño. (Doug veu com li regalima una gota de suor al front del doctor i.... BAAAANG! li dispara al cap i escup la pastilla)

dissabte, 28 de juny del 2008

Just For Japos

Mireu aquest video de càmara oculta japonès que em va enviar mon cunyat ja fà un temps. És molt bo!! (si em passa a mi, potser em "cagaria" als calçotets) jeje

dimarts, 24 de juny del 2008

QUI VA MATAR AL COTXE ELÈCTRIC?



Ja fà unes setmanes que vaig veure un GRAN documental en V.O. (per variar) que es deia "Who killed the electric car?". Us el recomano.
Explica com la indústria de l'automòbil, els governs i les grans petroleres ens controlen, i ens obliguen a dependre del petroli per agafar el cotxe. Ens venen la moto de que "en el futur" hi haurà cotxes elèctrics que aniràn tant ràpid com els de gasolina, que tindràn tanta autonomia com els de gasolina i seràn tant potents com els de gasolina, però que ara per ara, és ciencia ficció. Cada any a les fires d'automòbil estem farts de veure prototips de cotxes elèctrics, d'hidrògen i de la mare que els va parir, que mai arribaràn al mercat.
L'any 96 (del segle passat) General motors va fer l'EV1, un cotxe elèctric 100% que no contaminava, corria fins a 225 km/h, accelerava de 0 a 100 en 9 segons, tenia una autonomia de fins a 128 km i es podia carregar un 80% de la bateria en només 10 minuts d'enxufar-lo. També es van fer Toyota Rav4, Ford range, Nissan Passadena.... tots ells elèctrics. I els van fer perque hi havia una llei a Califòrnia que els obligava a fer cotxes no contaminants (llei que ja s'encarregarien d'eliminar).

No era prou potent? No era prou ràpid? No era prou autònom? No era prou econòmic? potser massa!!!!!! on hi hauria benefici per les petroleres si la gent no cal que passi per caixa cada setmana?
General Motors, va "llogar" aquestos cotxes en lloc de vendre'ls i l'any 2004 i 2005 -quan es van carregar la llei-, van anar recuperant-los tots per destruir-los, alguns d'ells nous de trinca. El mateix van fer els seus competidors i "amics" de Toyota, Ford i Nissan. Per què haurien de destruir cotxes nous? Per què eliminar 5000 cotxes elèctrics, impedint a la gent que els poguessin comprar?
Per què no han triomfat aquestos cotxes econòmics i no contaminants si són tant bons? Pregunteu-li als constructors de cotxes, al senyor Bush i als seus amics financiadors de campanyes, a les petroleres i lobbies americans que compren patents de bateries elèctriques per treure-les del mercat, etc, etc, etc.

Veieu aquest documental i veureu de quin peu calcen!!!
(Abstenir-se de veure'l si teniu úlcera gastroduodenal) ;)

dilluns, 16 de juny del 2008

QUI NO L'HA VIST?

Si encara no "haveu vist " aquesta GRAN sèrie.... no perdeu més temps.
Espectacular. Capítols brillants de 20 minuts que funcionen com petites dosis de droja (Tojeiro dixit).
The Office és una comèdia atípica, fals documental d'oficina que poc a poc et va enganxant més i més, a base de gags, de la trama i de les situacions més còmiques vistes a la tv.
Encara no entenc com és que les bones sèries, amb l'excusa de que són "series de culto" se les margina a hores intempestives de matinada (the office, soprano, 24...) en dies laborals quan ja se sap que no veuràn ni els fanàtics.

Per què no la veuràn? doncs perquè la gent intel.ligent, hem trobat un nou sistema de veure la TV.... que és baixarte-la, i veure-la quan vulguis. I si m'apures, i el "culte" a la sèrie és tal que no et permet esperar a veure si algún canal de pagament o gratuit compra la sèrie i li surt dels ous de posar-la en un horari que et vagi bé.... doncs acabes fent el que fà molta gent... que és apendre anglès amb les sèries que més t'agraden.
Ja ho sabeu.... si teniu ganes de passar-ho bé, ja tardeu a veure les 3 primeres temporades en castellà i la quarta en versió original subtitulada. Si si!! 4 temporades i vosaltres sense haver-ne sentit a parlar!

P.D. Altres recomanacions.... Los Informáticos ("the it crowd") i Big Bang Theory ;)

dimarts, 10 de juny del 2008

EL RETORN DE L'ESCLAVITUT



Indignació és el que he sentit al veure aquesta notícia:
La Comisión Europea mostró hoy su satisfacción por el acuerdo alcanzado por los ministros de Trabajo de la UE para ampliar la jornada laboral hasta un máximo de 65 horas semanales y consideró que supone "un paso adelante para los trabajadores" y refuerza el papel del diálogo social.

Benvinguts al segle XIX, tornem a viure per treballar. Però es que som tontos o que?

Quantes hores treballen aquest xixarel.los de ministres que aproven això? 65 hores setmanals són 9 hores diàries durant 7 dies a la setmana. També són 11 hores diàries de dilluns a dissabte.


Potser és la millor manera de superar les crisis econòmiques. O almenys, les crisis econòmiques dels empresaris explotadors que no noten la pujada del preu del pà i que reclàmen subvencions públiques quan el seu creixement es redueix de 100 bilions d'euros fins a 99.

Si una persona pot treballar 65 hores, aixo no farà que sobri gent i per tant, que pugi l'atur?

Si us plau, senyors mandatiris europeus, dels fons monetari internacional, del banc central europeu o de la mare que us va parir.... com a mínim no ens retalleu els drets que han costat tant en aconseguir i potser pel que els vostres àvis van morir.

Això fot fàstic! Si per això serveix ser europeus, vull el "divorci".