dimarts, 23 d’octubre del 2012

Núvols

Quin millor moment per fer una fotografia que quan està ennuvolat? doncs aquest diumenge, va ser un dia ideal. Aigua, núvols, onades, arcs de Sant Martí, ... només em va faltar uns quants llamps, però clar... no és plan de mullar la càmara per una foto!!!






dijous, 18 d’octubre del 2012

EL DOL












Des de l'11 de setembre, res no ha tornat a ser igual. Agradi o no, la independència, l'estat propi, el federalisme, el regionalisme, i l'unionisme estan a l'ordre del dia.
Des de Madrid ho tenen clar... NO. A què?... a tot .

No al passat:  No heu sigut mai una nació. Sou espanyols perquè Fernando i Isabel es van casar. No teniu dret a emancipar-vos, perquè Espanya té 3000 o 4000 anys. No, perquè vau signar una constitució al 1978 que és sagrada i no es pot tocar (si no ens convé)...

No al present: No podeu fer referèndums. No podeu preguntar. No teniu dret a decidir, No perquè és la llei. No teniu dret a autogovernar-vos. No sou una nació. Teniu la qualificació de "bo porqueria". No, perquè sou uns incompetents que només demaneu diners. No perquè amb aquesta crisi, tenim altres problemes més importants. No perquè Catalunya ÉS Espanya...

No al futur: No, perquè ho impedirem. No, perquè entrarem amb l'exèrcit i la guardia civil. No, perquè us farem boicot. No perquè no us deixarem entrar a la Unió Europea. No perquè posarem al vostre president a la presó. No perquè sereu més pobres. No perquè els jubilats no tindràn pensions. No, perquè els títols de les universitats no us valdràn per res, No, perquè haurieu de pagar part del deute d'Espanya, No perquè el Barça, no jugarà contra el Madrid...

El que sembla que vol la majoria, és decidir què vol ser. I per molta por que ens vulguin posar al cos o a la butxaca, no es pot renunciar a les idees. Ens van preguntar si voliem la constitució. Ens van preguntar si voliem entrar a la UE. Ens van preguntar si acceptavem l'Estatut que va aprovar el parlament català... i volem que ens preguntin si volem ser independents.

De què serveix ser un regne de més de 500 anys, quan no escoltes als pobles i actúes com un marit maltractador? (si em deixes, et mato)... Quina democràcia és aquesta, que t'impedeix votar? Haurien d'apendre una mica de democràcies reals com Anglaterra. O democràcia és només votar cada 4 anys un xec en blanc per que facin el que vulguin?

P.D. les fases del dol, són 5: Negació, ira, negociació, depressió i acceptació... ànims, que ja queda menys per superar-ho!

dimecres, 10 d’octubre del 2012

Time's (lapse) Square

Aquesta és la microhistòria d'un time-lapse per Nova York. Era l'últim dia a la ciutat que mai dorm, i tenia al cap fer un video fotogràfic que captés el moviment d'una de les artèries de la city. I l'empresa no era fàcil. S'havia de plantar un trípode al mig de les escales de Times Square, i intentar que no em tapessin massa. I això, a Nova York és impossible. Parelles, families, xinos, mexicans, turistes, caparruts, ... i per postre, uns japonesos recent casats disposats a fer-se un book al davant de la meva càmera.
Finalment, i després d'una horeta intentant disparar sense que se'm mogués el trípode... el que faltava pel duro! Un policia de 2 metres acabat de sortir de l'acadèmia, però amb menys gràcia que McHoney ve directe cap a mi, i amb una frase, em talla el rotllo: No tripod!!!! ... ni que fòs un francotirador!
...i com que no volia acabar a Guantànamo o a en una comisaria del Bronx.... decideixo plegar veles.
Espero que sigui del vostre agrat!
 

 
 

dilluns, 8 d’octubre del 2012

Panorama NY

Lo promès és deute. 10+1  panoràmiques per matar el tema yanki. Acxión, porfavor!:
















 
P.D. Si em queden ganes, intentarem fer un video "time lapse" de Times Square, sense que surti cap xino, ni cap policia fent-me treure el trípode :)
 
*bonus track (en blanc i negre)
 


dissabte, 6 d’octubre del 2012

La Gran Poma

que malament que sona això de la poma... the big Apple (serà perque tothom va amb iphones?) Ja fà 3 dies que hem arribat de NY i el Jet lag sembla que ja va passant.
Les valoracions són molt positives. Controls a l'aeroport de lo més normalets (no més que per la Riviera Maya). Gent
 per tot arreu? ... depèn. Ves a Barcelona, i també n'hi trobaràs! ...potser això de venir de les festes de Santa Tecla ens havia inmunitzat.













El mal de coll de tant de mirar cap dalt i el mal de peus de tant caminar... no te'ls treu ningú. Vistes de pel.lícula, llums "bladerunnianes" a les zones comercials, llocs per jalar per tot arreu, museus enormes, carrers enormes, tendes enormes, cheescakes enormes... i bigmacs sorprenentment normals.





















Senzillament esgotador. Ara entenc com el Sr. Guardiola se n'hi ha anat a viure un any.... per no reventar-se els peus en una setmana!














...i aquest esgotament és el que va fer que no escribís més en aquest blog. No per falta d'anècdotes, no per falta de mitjans (kindle fire ), no per falta de fotos... més de 1000...














Ara ja només queda revisar les fotos... configurar la tablet... fer rentadores.... anar-se'n fent a la idea de que les vacances ja s'han acabat... intentar ajuntar les 200 panoràmiques... intentar fer un video "time-lapse" a Times Square, sabent que serà un trunyo... total! que encara queda feineta! a passar-ho bé!















...proper post... panoràmiques de NY!

dilluns, 1 d’octubre del 2012

NYC

A punt de marxar de Nova York i tornar a caseta... crec q 7 dies no podrien donar per més. Empire State, Rockefeller center, estatua de la llibertat, moma, central parc, world trade center, metropolitan, Times Square, high line, pont de brooklyn, Harlem, Soho, wall street, village, chinatown, broadway... amb els peus endurits com un gorila i la motxilla plena d'experiències! Fins aviat amb mooooltes més fotos... i millors ;)