dilluns, 15 de juliol del 2013

Tortuguero

A les 7 del matí sona el despertador. Vam sortir de la capital en direcció a Tortuguero. Caribe mix. La humitat ja es nota... i després de passar per camps i camps de bananers... fem parada a Guápiles. Un restaurant amb alguna que altra sorpresa.. Havent esmorzat anem a fer una volteta pel bosquet i patapam! un perezoso fent el vago enramat. I passant per un un arbre anomenat  ''ceibo'' de 50 mts.... la primera granota!  petita però matona. Li diuen ''blue jeans'' perque és vermella amb les potes blaves. Es mira...però no es toca!























 Proseguim la marxa, ara sí, cap a Tortuguero, un parc natural de canals i selva/bosc tropical. Per arribar al lodge, 1 horeta de canals, on veiem un cocodril, i ''pàjarus'' , i una vegetació que deixa bocabadat, però més que el que es veu.... és el que se sent. Aquí amagats hi ha mooooolts bitxos!














 Per la nit, teniem el plat fort de la jornada. El tour per veure les tortugues anidar a la platja. veurem algo, sense llum?
 Regla número 1 no soroll. No mòbils. No fotos. No llums. Ai s'espanten, no ponen... i no es plan! que estan en perill d'extinció.


 El ''rastreador'' dóna l'ordre. Podem anar anar a la zona assignada. Tindrem sort? Anem a la platja en fila india, més callats que a la processó de setmana santa. Premi! el guia ens indica on hi ha una tortuga verda ponent ous. Amb només una llum vermella ens acostem ''pel detràs''. Una tortuga de més d'un metre ha fet un forat impressionant amb les aletes, i comença a soltar ous de 2 en 2.. de 3 en 3....Im-pressionant. En posarà de 120 a 180!!! (dels que sobreviuran un 2%). I per acabar la feina, a enterrar-los toca. Mentre esperem a veure si torna al mar apareix un bulto negre de l'aigua. Tortuga a la vista! tots callats. I a mitja alçada de platja, fà mitja volta i torna al mar escoltada per tots nosaltres. 1 metre i mig de tortuga gegant. No l'hem espantat. Segurament demà tornarà a pondre.
El guia ens diu que ja podem marxar. Hem complert i hem de deixar-les tranquiles. Marxem satisfets. 1 hora i mitja ha passat volant. I volant de camí de tornada, en passa una altre que va decidida a posar els seus ous. Que hi hagi sort!
 Somiariem en tortugues, ... a falta de fotos, somnis.





 L'endemà, a les 5 de peu! quines vacances!!!!  Tour pels canals, on veuriem monos aranya, monos ''aulladores'', llargandaixos basilisco, tucans... i on descobririem el que és la pluja tropical!



 


 Salut!































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada