divendres, 10 de juliol del 2015

Dia 4: L'Alguer

S'aixeca el Sol i naltros darrera,  la Berta és el millor despertador. Teniem pensat anar a la grotta di Nettuno,  unes coves arran de mar que per arribar-hi has de baixar l'escala del cabirol (655 escales)  i pujar-les,  clar. Prenem la decisió (un altra cop sàvia decisió) d'anar a les coves en barca des de l'Alguer i sense escales.
Esmorzem i agafem rumb cap a l'Alguer,  la ciutat on diuen que encara es parla català.  
El senyor dels tickets pel barco em diu: "a les dues!"  Perfecte,  esperarem.  Al moll mateix veiem el "Trento Catalano",  un trenet que dóna el tomb pel casc antic.  Li pregunto al conductor i en un català especial em diu " la nena no paga,  si voleu pujar,  per l'altre costat"...  Ai,  carai,  si serà veritat això del català!  Explicacions en italià,  anglès i català a dalt del tren... I anem passant per carrers com "carrer del Carme,  Plaça del col·legi,  carrer del Bisbe o Marina de les barques" .
Dinem aviadet,  en un restaurant al passeig marítim anomenat "miques de mirall" (crec recordar),  dues pizzes ben bones i ràpid cap al barco que ens espera. Els 45 minuts de barco fan adormir a la Berta,  i arribem a peu de cova.  És la típica cova amb estalactites,  llacs interiors, passadissos...  Cops de cap contra la pedra del sostre...  Lo típic.  En tornar,  fosos per la calor de 36° o 38°, a saber!  Ens demanem uns refrescos. El senyor venedor de granissats em diu: "si vols una altra canyeta amb el got,  te la poso"
Conclusió: podem confirmar que com a mínim de cara al turista, es parla català a l'Alguer...  La pela és la pela!
Com a traca final de festa, va ser obrir la boca per dir que la Berta s'havia portat bé...  I llei de Murphy...  Muntar un pollastre abans d'anar a dormir. Serà la calor...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada