dilluns, 25 de març del 2013

Cheese Cake

El viatge a Nova York de fà uns mesos ens va donar moltes imatges i records... un d'ells, el del paladar. Vam provar un dels pastissos de formatge més bons que recordem, i això s'havia de repetir. Tornant a Nova York? mmm de moment, intentant fer-lo a casa. I què millor que seguir la recepta original del lloc on vam jalar: Carnagie Deli. Voleu apuntar?... doncs vinga!
(TASSA = CUP ... la mida anglesa o sigui, no una tassa de café, sino una "mida" )
Ingredients per la crosta de galeta (base i laterals)
1 tassa de farina  (140gr)
1/4 tassa de sucre (55gr)
1 cullerada petita de ratlladura de llimona
1/2 cullerada petita d'extracte de vainilla
1 rovell d'ou
1/2 tassa   de mantega sense sal, refredada i tallada a cuadradets. ( +- 113gr)

Ingredients pel pastís de formatge
600 gr. de Philadelphia
3/4 de CUP de sucre   (165gr)
1'5 cullerada gran de farina
1'5 cullerada petita de suc de llimona
1'5 cullerada petita d'extracte de vainilla
3 ous i 1 rovell d'ou
2 cullerades de crema de llet

Instruccions per la crosta de galeta:
1. Per fer la massa, colocar la farina, el sucre, la ratlladura de llimona, extracte de vainilla, rovell d'ou i mantega en un bol gran per mesclar. Amb els dits, mesclar els ingredients bé per obtenir una bola. Empolvoreu amb una mica de farina, embolicar en paper vegetal i refrigerar 1 hora a la nevera.
2. Posar mantega i farina al fons del motlle. Posar un troç de la massa per cobrir el fons. Fornejar en un forn precalentat a 180 ºC fins que es torni marró. Deixar refredar a fora. Quan estigui fred, posar mantega pels costats del motlle , estirar i forrar amb més massa per les parets.

Farciment
Per fer el farciment, colocar el formatge philadelphia en un bol per mesclar, i batre vigorosament amb una cullera de fusta fins que estigui cremós i suau. Afegir el sucre i quan estigui tot batut, afegir la farina, llimona, vainilla, ous i rovell, i crema de llet. Tot batut amb batedora, sense grumolls.

Cocció (1)
Precalentar el forn a 260 ºC. Posar el contingut del bol dins del motlle forrat de massa de galeta. Coure a mitja altura fins que estigui marró fosc. El pastís ha començat a pujar una mica. Treure del forn i deixar reposar 30 minuts.
Cocció (2)
Després de deixar-lo refredar 30 minuts, tornar a posar al forn a 180ºC durant 25 a 40 minuts.

Pas final
Esperar almenys 2 hores per desmotllar. Refrigerar el pastís de formatge durant la nit. Es pot guarnir l'endemà amb maduixes i xarop de maduixa.
Que vagi de gust!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada