dimarts, 19 de gener del 2010

The Sgaes


Aquest matí al Matins.si, han tornat a parlar (per enèsima vegada) de L'SGAE. La queixa era d'una dona que tenia una perruqueria i li van venir "uns senyors entrajats" i li van dir que si no pagava el cànon per tenir música al seu negoci, la denunciarien. Preu: 67 euros trimestrals per tenir una ràdio i posar música o Catalunya informació, què més dóna!.
Però no paguem ja cànon al comprar l'aparell de música? no paguem cànon quan comprem un CD, un Pendrive o un Disc Dur? (com si tingués 800 GB amb música de Ramoncín!), no paguen els de les ràdios per posar la música? ara també l'han de pagar els que l'escolten???
Dades: a Espanya es calcula que l'Sgae ha recaudat al 2009 més de 450 milions d'euros. On va la pasta?
Aquestos senyors es colen en bodes i festes majors per fer pagar per la música que es posa, cobren el 10% de la recaudació de concerts benèfics quan els artistes ho fan gratis, i fins i tot van cobrar 518 euros a un grup teatral de discapacitats per fer servir un títol amb copyright.
A més llegeixo que l'Sgae ha comprat els teatres Lope de Vega i Coliseum de Madrid, amb lo que ja és l'amo de 20 teatres i més de 40 pisos. Per això serveixen els diners del concert benèfic?
Paro, perquè tinc els pabrots que m'exploten ja! ... però això només té un nom:
MAFIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada