dimarts, 10 de setembre del 2013

11 de SETEMBRE

Demà, 11 de Setembre... és la Diada Nacional de Catalunya. I tinc la sensació de que ho petarà. Aquí un menda treballa, o sigui que intentarem aixecar el país treballant... molt català, no? això sí, ens hem apuntat al "tram 0", almenys hi seré en esperit.

Història d'una derrota:
Hi ha algú que no sap per què se celebra la Diada l' 11 de Setembre? Fà 299 anys, l'11 de setembre de 1714 va acabar el setge de Barcelona, i les tropes de Felip V (borbó havia de ser) van entrar a la ciutat catalana.
A la guerra de succesió, Catalunya havia donat suport a l'arxiduc Carles, que era partidari de mantenir els drets i la constitucions catalanes... no així el borbó absolutista.
Els anglesos, que en principi ens havien donat suport, van deixar-nos a l'estacada i aquí es va acabar la guerra, i el principat de Catalunya. (veure "pacte de Gènova" "caso de los catalanes" i "the deplorable history of the Catalans" a la wikipedia).
 Amb el tractat d'Utrecht, el borbó va donar a perpetuitat Gibraltar a Anglaterra, així com el comerç amb Amèrica a canvi de ser reconegut. Els castellans van perdre Gibraltar, i nosaltres vam perdre els drets. Qui va perdre més?

És el preu de deixar manar a un borbó. Gibraltar español? ... Catalunya lliure!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada