dilluns, 15 de maig del 2023

Escapada al Pirineu. Part 3

 Després d'Aigüestortes, i de fotre'ns un bon dinar a Espot, vam anar cap al Monnatura Pirineus, a les planes de Son.

Allí ens esperava una activitat guiada, on una noia ben eixerida ens va anar ensenyant els animals "salvatges" que tenen al centre. I que estan al centre per recuperar-los, o bé per evitar una mort segura, o bé per criar i posar en llibertat les críes.


Vam començar al tancat dels cabirols. Aquestos, porucs o mandrosos, no van venir a menjar. Vam prosseguir cap a veure la guineu.

El Christopher era una guineu que algú tenia a casa seva i la van recuperar. Evidentment no la podien deixar en llibertat perquè duraria 2 dies.











Mentre ens explicaven com és la seva espècie, li anava tirant menjar i nosaltres obsevavem de prop com endrapava. Evidentment no la vam tocar, però ja només de tenir-la tant a la vora, va ser una passada.



Vam prosseguir amb el gat salvatge, amb la fura... amb la fagina...



















Després vam anar al tancat dels trencalossos.  I vam aprendre sobre el seu plomatge i les seves tècniques. La mida d'aquestos familiars dels voltors, era espectacular.

































Una parella de ducs  (mussols) havia criat i no les vam poder veure perquè tenen intenció d'alliberar les cries quan sigui possible, i la idea era que tinguessin el mínim contacte amb humans.


Ja per acabar, vam anar a veure el Linx, que és un senyor gatot! sorprenentment gran i fort, més proper al lleó o guepard que al gat...
















... i per fi els cabirols es van atrevir a sortir a menjar, i els vam poder observar en silenci i quiets per no espantar-los.  Era una parella.









Tot seguit, vam acabar la nostra visita a Monnatura. Va ser una experiència de 2 horetes que ens va agradar molt i ens va passar volant. 

Després d'un llarg dia, a Aigüestortes i a Monnatura, ens mereixiem un descans a l'apartament, on van caure unes quantes partidetes al Pelusas.... un gran dia 😉




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada