dissabte, 26 d’agost del 2023

Ruta pels Alps: Àustria i Munic (I)










El dia arrencava força aviat. A les 3:15 sonava el despertador. Marxàvem de Tarragona a les 4, per arribar a BCN a les 5. 2 hores més tard marxavem cap a Munic. De moment, tot sortia rodat.









Un cop a Munic, tocava agafar el cotxe de lloguer i tirar cap a Innsbruck. Entre pitos i flautes, vam parar a dinar de camí, a l'autopista. Era aviat, però amb les hores que portàvem en dansa, teniem gana.

Vam aprofitar per comprar la vinyeta d'Àustria. Uns 10 euros per 10 dies de passar x les autopistes /autovies.

A les 15h ja estàvem a Innsbruck , amb u((n sol de justícia i uns 34 graus, vam pensar que podriem pujar al funicular de Nordkette i arribar al Zoo alpí de la ciutat... Situat a 750m d'alçada.









Les estacions del funicular eren modernes obres de l'arquitecta iraniana Zaha Hadid. Tenien un aire a Star Trek...

Des de dalt de l'estació , vam tenir una bona panoràmica de la ciutat.



 






Després , vam anar al zoo alpí. Un petit zoo d'espècies autòctones , encaramat a la muntanya, cosa que el convertia en un autèntic trenca-cames.La seva estructura ens va recordar a MonNatura Pirineus. Cabres alpines, ants, voltors, lynx, óssos ... ( veient al pobre ós alli tancat ens va fer una mica de pena, tota l'estona donant voltes).












Gairebé eren les 18h i estavem destrossats. Però ja que estàvem a prop del centre vam fer un últim esforç. A 5 minuts de la parada del funicular teniem en rovell de l'ou d'Insbruck .

Vam fer una volta pel seu carrer principal, Maria Theresen Strasse, i vam poder contemplar l'edifici més famós de la ciutat, la "teulada d'or". Amb les energies sota mínims després d'un dia tant llarg i calurós vam arrivar a l'apartament , a Ellbögen , a uns 10 km d'Insbruck. 




El primer dia superat! Ens havíem guanyat un merescut descans. L'endemà ens esperava la Vall de l'Stubai...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada