dilluns, 25 de març del 2013

Cheese Cake

El viatge a Nova York de fà uns mesos ens va donar moltes imatges i records... un d'ells, el del paladar. Vam provar un dels pastissos de formatge més bons que recordem, i això s'havia de repetir. Tornant a Nova York? mmm de moment, intentant fer-lo a casa. I què millor que seguir la recepta original del lloc on vam jalar: Carnagie Deli. Voleu apuntar?... doncs vinga!
(TASSA = CUP ... la mida anglesa o sigui, no una tassa de café, sino una "mida" )
Ingredients per la crosta de galeta (base i laterals)
1 tassa de farina  (140gr)
1/4 tassa de sucre (55gr)
1 cullerada petita de ratlladura de llimona
1/2 cullerada petita d'extracte de vainilla
1 rovell d'ou
1/2 tassa   de mantega sense sal, refredada i tallada a cuadradets. ( +- 113gr)

Ingredients pel pastís de formatge
600 gr. de Philadelphia
3/4 de CUP de sucre   (165gr)
1'5 cullerada gran de farina
1'5 cullerada petita de suc de llimona
1'5 cullerada petita d'extracte de vainilla
3 ous i 1 rovell d'ou
2 cullerades de crema de llet

Instruccions per la crosta de galeta:
1. Per fer la massa, colocar la farina, el sucre, la ratlladura de llimona, extracte de vainilla, rovell d'ou i mantega en un bol gran per mesclar. Amb els dits, mesclar els ingredients bé per obtenir una bola. Empolvoreu amb una mica de farina, embolicar en paper vegetal i refrigerar 1 hora a la nevera.
2. Posar mantega i farina al fons del motlle. Posar un troç de la massa per cobrir el fons. Fornejar en un forn precalentat a 180 ºC fins que es torni marró. Deixar refredar a fora. Quan estigui fred, posar mantega pels costats del motlle , estirar i forrar amb més massa per les parets.

Farciment
Per fer el farciment, colocar el formatge philadelphia en un bol per mesclar, i batre vigorosament amb una cullera de fusta fins que estigui cremós i suau. Afegir el sucre i quan estigui tot batut, afegir la farina, llimona, vainilla, ous i rovell, i crema de llet. Tot batut amb batedora, sense grumolls.

Cocció (1)
Precalentar el forn a 260 ºC. Posar el contingut del bol dins del motlle forrat de massa de galeta. Coure a mitja altura fins que estigui marró fosc. El pastís ha començat a pujar una mica. Treure del forn i deixar reposar 30 minuts.
Cocció (2)
Després de deixar-lo refredar 30 minuts, tornar a posar al forn a 180ºC durant 25 a 40 minuts.

Pas final
Esperar almenys 2 hores per desmotllar. Refrigerar el pastís de formatge durant la nit. Es pot guarnir l'endemà amb maduixes i xarop de maduixa.
Que vagi de gust!




dilluns, 18 de març del 2013

Ja SOM ENERGIA!



La carta d'Endesa ja ha arribat. Moltes gràcies per confiar en nosaltres i fins aviat. Doncs sí! arreveure! i donéu-li records al Charlot de l'Aznar!
La cosa ha anat més aviat del que em pensava... suposo que ha coincidit amb la lectura real que tocava fer.
  
Ja sé que s'ha d'estalviar energia... però a partir d'ara la que gasti, serà renovable. No vull carbó, no vull petroli, no vull urani... vull aire, vull sol, vull aigua! (i vi! :D )
 
Els passos són els seguents:
1. M'he fet soci. Són 100 Euros d'inscripció i prou. Si marxo me'ls tornaran. Servirà per a projectes sostenibles.
2. Omplir el formulari.
3.Esperar a que es faci el canvi. Els senyors d'Endesa ja m'ho han dit. Ara la llum la pago a Som Energia, i no al rei dels oligopolis. Si hi ha averia, seran ells els que ho hauran d'arreglar, que per això s'ho cobren a la factura.
4. La llum em sortirà al mateix preu que a tu, amb la diferència que la quantitat de llum que jo gasti serà produïda de manera "verda". Però si és al mateix preu què hi guanyo?... doncs hi guanyem TOTS! ...i no és més cara, com ens estan intentant vendre la moto!... senyors! que el que aquí sobra és SOL! i no petroli!!!
5. Com més serem, més energia renovable es consumirà. I això indirectament, afavorirà a les renovables. A més demanda, més producció.
6. Aprofitant la vinentesa, he triat tarifa variable. Mai jugar a la "play" a partir de les 22 h. havia sigut tant barat :D

Apa! ja sabeu! www.somenergia.coop

P.D.  al 2011... 300 socis  ...  al 2012.... 2000 socis .... al 2013..... gairebé 7000!!!
 

dimarts, 12 de març del 2013

fumata... blanca?


Avui és un dia gran! diuen que avui trien al nou Papa. Palpatine es va jubilar, i avui es tria qui serà el nostre pastor. Espero que no triin a aquell gay que sembla el Paco Clavel... mmm .... el Rouco, sí. Si fos així,  deixaré d'anar a missa com a protesta.
I per si no fossin poques les emocions que ens depara aquet dimarts... a les 20'45 toca remuntada! Confiem en que el nostre Messies ens doni una alegria, poguem remuntar, i poguer tenir uns mesos de tranquilitat. Si no, haurem d'apagar la tele, i dedicar-nos a la clausura! toquem fusta!!!

divendres, 8 de març del 2013

Neu

aprofitant el cap de setmana de 4 dies, vam anar cap Andorra.... i va ser el dia que va nevar on no acostuma a nevar... i aquí teniu algunes fotos que vam fer de camí... Solivella, Belltall, Tàrrega...  semblaven Porjus, Abisko i Rovaniemi... i bé que es mereixien un post. Fotos van!