diumenge, 11 de setembre del 2022

Escapada a Dinamarca: dia 3 (Copenhaguen)

Després de la llarga jornada del dia anterior, el cos demanava gasolina (reggaeton no! jalar!!!). Lo bo que tenen els hotels és que et pots inflar a primera hora del matí, i això vam fer.










Després d'omplir el pap hi havia varies opcions per anar, però vam decidir algo light. Vam agafar el cotxe i vam anar a prop del palau de Rosenborg. Es tracat d'un palau d'estiu de la familia reial, amb uns jardins prou bonics. L'entrada als jardins era gratuita, o sigui que vam fer una ullada.














Vist per fora el palau, vam dirigir-nos als jardins del jardí botànic. estava al costat. Bàsicament vam triar anar al jardí botànic perquè semblava que seria maco, i tenia papallonari. Això la convertia en una visita obligada per la canalla.





















El jardí botànic el van començar a fer al 1600. Trobavem moltes espècies de plantetes i herbes. Els jardins, molt cuidats eren de visita gratuita, i al final del parc, hi havia la joia de la corona, l'hivernacle que contenia el palmerari. Es tractava d'un palau de cristall de 1870 inspirat en The Christal Palace de Londres.








Els diversos espais que tenia el pavelló, contenien els microclimes de zones seques, humides, tropicals, de les Galàpagos, o de Madagascar... una miniselva en un ambient humit que semblava Tarragona en plena onada de calor tropical 😏















Al final de la visita, hi havia el pavelló temporal de les papallones. Allí ens hi vam estar una bona estona, obervant les nostres amiques papallones. No era tant gran com el que ens vam trobar a la illa de Mainau, a Alemanya, però no estava malament. Papallones amunt i avall, de diversos tipos, amb especial predilecció per les papallones gegants amb les ales blaves i les que tenien les ales semi-transparents. A més, vam veure nèixer papallones dels capolls, i alguna granoteta que rondava per allí amagada.















Jugant, jugant, es va fer l'hora de marxar. Anem a veure la sireneta?  NO!.  Se'm va vetar , o sigui que no quedava altra que marxar de Copenhaguen. Era tard per fotre's a Odense, o sigui que vam anar de retiro cap a la caseta que teniem la primera nit.


















 Teniem la platja a 900 metres, o sigui que hi vam anar a passejar per acabar de fer el dia. 4 petxines, 4 fotos, i au! a descansar perquè l'endemà anavem a Legoland!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada