dimecres, 27 de juliol del 2022

Bretanya i Mont Sant Michel: dia 10 (Burdeus)

Última parada... després de dormir al Hotel du Futuroscope, i aprofitar el buffet de l'esmorzar, ens disposavem a realitzar la nostra última parada: Burdeus.

 Després d'aproximadament 2h45 min arribavem a Burdeus i aparcavem a prop de l'hotel.

Com que el check-in no el podiem fer fins les 15h, vam buscar lloc a prop per dinar... un menú acceptable i abundant per un mòdic preu de 12 o 14 euros. Es notava que la calor apretava, i de valent... 38 graus.











Amb aquella calor no es podia anar pel món, i menys amb els críos, i vam descansar i intentar fer la migdiada... cosa impossible, ja que no hi havia aire acondicionat...  visquin els hotels "eco" amb onades de calor...

Un cop recuperades les forces, vam sortir del cau per anar al centre. Ens queia a uns 20 minuts caminant... que amb aquelles temperatures vindria a ser com la travessia de Moisés pel desert 😅












Vam creuar el llarg Pont de Pierre (collons, què llarg!), i fer uns quants carrerons del centre,  però la idea clara era buscar l'aigua del Miroir d'Eau... una plaça amb fonts que s'omplia d'aigua...  












I al final vam arribar-hi... no hi havia ombra per enlloc, o sigui que la única esperança era que l'aigua ens refresqués una mica...  Anàvem preparats, els nens amb banyador, o sigui que de cap a la "piscina". La veritat era que amb els peus mullats, la sensació ja és una altra... els 36 o 37 graus que deviem tenir, no es notaven tant...













El Miroir d'Eau, o mirall d'aigua, és va omplint i buidant d'aigua cíclicament, deixant una de les estampes més tipiques i fotogèniques de Burdeus. De fons, la plaça de la Borsa.

La Berta remugava perquè ella volia que surtissin "xorros" pels forats, però no n'hi havia... allò s'anava omplint com si s'inundés el rectangle de joc, i al cap de poc s'anava buidant i/o s'eixugava pel sol. 

El que va xalar més va ser el Roc, que es va fer un fart de córrer, mullar-se, esquitxar als altres, fer la croqueta...  










Com a mínim haviem calmat una mica la calor... eren les 19:30h i ja no vam anar a veure res més... amb la calor i las energies baixes, no vam tenir esma ni d'anar a veure la catedral... vam tornar xino-xano, una miqueta més fresquets, i de camí vam agafar unes pizzetes. 











L'endemà, toc de matinades... a les 6 del matí vam marxar de l'hotel, i vam tirar cap avall... C'EST FINI!!! 😭










BONUS TRACK

Un petit descuit va fer que em passés de llarg la sortida de l'autopista, i que en comptes d'anar pel camí que haviem fet el primer dia (per Jaca),  el féssim pel túnel de Bielsa. La gasolina no anava massa sobrada, però un excés de confiança va fer que anés passant les gasolineres franceses amb la promesa de trobar la primera gasolinera espanyola més barateta. Greu error! 

-"A la propera gasolinera pares, i ja pot costar 3 euros el litre!!!"

Tranquila! que encara en tenim per 60 kilòmetres!!! .... i per dins resava per que fos veritat. I va començar un port de muntanya, a la banda francesa... pujant i pujant... i la previsió passava a 40km....  a 20km... a 15.....  llumeta de reserva... i m'estava quedant sense saliva.

La situació m'estava recordant a la viscuda a Nova Zelanda..

Amb els collonets a la gola, i la Meri cabrejada... no vam poder ni disfrutar el paisatge bucòlic....  si arribo a parar per fer fotos, em demanen el divorci.  

La previsió de gasolina va passar a ser dues ratlletes, o sigui que el divorci s'acostava.... però es va obrar el miracle! vam arribar al túnel de Bielsa, i allò era tot baixada. jugant amb el punt mort i anant frenant vaig començar a respirar tranquil.  Uns quants kilòmetres més enllà i vam trobar una gasolinera... 😎

...i més barata que a França! jejeje...  el mal tràngol ens va fer venir la gana, i ens vam fotre uns senyors bocates per esmorzar.  I ja posats, amb la seguretat d'arribar a casa sense haver-me divorciat, vam fer vindre bé la ruta per parar al Xopluc de Boldú, i em vaig fotre uns cargols com Déu mana !!! i quan vam arribar, directes cap a la piscina de la parcel.la!!!













Tot va bé si acaba bé!!!! no?  (Meri, t'estimo.... 😘)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada