divendres, 7 d’agost del 2009

Memòries d'Àfrica (I) : MASAI MARA


20/7/09. Vam arribar al vespre a Nairobi, després d'un petit tour per Europa, i per fer boca de la parsimònia keniata i el pole pole, ens van canviar d'hotel perquè hi havia overbooking (?¿?). Hakuna matata. A l'endemà, ben aviat...amunt els cors i directes cap a Masai Mara. Presentacions amb els companys de viatge, i som-hi.
Unes horetes en furgoneta... on anem ambientant-nos en l'Àfrica produnda. Pistes de terra, carreteres inacabades, 1 treballant i 10 mirant a la cuneta, vaques i cabres pastant amb algun pastoret Masai, cabanes de fang i palla, i terra, molta terra.
Arribem al Manyata tented camp i ens instalem. Cabanes de lona "militar" amb teulada de palla. Aigua calenta i llum: de 18 a 22 h. Benvinguts a Àfrica.
Havent dinat... ens n'anem al primer Safari. Sense saber molt bé el que ens esperava, entrem a la reserva de Masai Mara. Zebres, gacel.les, antílops, nyus i búfals ens dónen la benvinguda. El paisatge, espectacular i variat. 6 o 7 girafes, ens observen impassibles desde la sombra fresca d'una acàcia. Algun que altre elefant... i la sensació d'estar en una mega-arca de Noé. Estaré fent massa fotos? t'imagines si ara ens surt un lleó? ...

Moltes furgonetes i 4x4 estan parats prop d'un arbre. Aquí en passa una de mooolt grossa!!... ens acostem i patapam: lleopard penjat de l'arbre. Espectacular. S'acabava de cruspir un animaló. Pujada d'adrenalina i vinga tirar fotos. De cop, sentim un soroll... sembla una hiena... i patapam! apareix la hiena d'entre els matolls, buscant les sobres del lleopard. Però no, la hiena passa de llarg de l'arbre, i ve directes cap al nostre cotxe. per sort no salta :D. Més tard ens enterariem de que la hiena va venir atreta pel "politono hiena" que portava el guia Bonny al seu mòbil. Qué cabrooon!

Proseguim el safari... i tornem a trobar-nos una ajernació aturada. Qué deu ser?... 2 guepards menjant-se una gacel.la. Sentim cruixir els ossos. S'estàn posant les botes i nosaltres com uns voyeurs mirant l'escena. Ja teniem al sac 2 depredadors difícils de veure: lleopard i guepard. Però... i els lleons? ... es va ponent el Sol i el safari s'està acabant. La postal és espectacular. Caravanes de centenars de nyus i de búfals ens despedeixen. El guia ens avisa: "se ven más leones por la mañana a primera hora ". Això esperem!
Tornem cap al Manyata, on ens esperen 2 ampolles de cava, regal de la casa, que ens fotem a la salut dels amics de Tabia Safaris i a la salut dels lleons.
Jo dormo com un tronc... a la Meri les rialles de les hienes no l'han deixat dormir tranquila...


4 comentaris:

  1. Qué envidia !! Yo no pude ver ningún leopardo. Qué gran viaje de todas formas !!

    ResponElimina
  2. i quin fred! ja no se si tremolava de por o de fred.(Meri)

    ResponElimina
  3. pues si te digo que vimos 3! 1 en Masai Mara y 2 en Serengueti!... y por eso me compré de souvenir un tanga de leopardo... para recordarlo toda la vida! ;)

    ResponElimina
  4. Ostras es verdad lo del frío. Yo me pasé todo el viaje con jersey... y mi mujer en camiseta de tirantes. Qué cosas !

    ResponElimina