diumenge, 16 d’agost del 2009

Memòries d'Àfrica (V): MANYARA



Després d'uns quants tràmits fronterils, canviem de país. De Kenya a Tanzània. I canviem de guia (Bonny per Idi) i de cotxe (furgoneta per Landcruiser). Ni millor ni pitjor... diferent. Pas per Arusha per agafar picnic i carretera i manta.... fins que el cotxe comença a fer sorolls estranys i hem de parar. Sembla ser que és la bomba de l'oli... però no ens ho poden arreglar, amb lo que farem el safari pel Manyara amb el cotxe "aguantant-se amb pinces". Hakuna matata!
Per la tarda, entrem al parc nacional del Manyara. Bosc tropical i selvàtic ens dóna la benvinguda. Està ple de monos. Alguna que altra girafa, elefants i zebres... i el llac amb flamencs a la llunyania. El cotxe sembla que no aguantarà molt i el guia ens diu si podem plegar abans per portar el cotxe a arreglar. Llàstima, però bueno... més val això que perdre's el Serengueti!
Arribem a la última estació del parc... una "hippo pool" on una valla ens separa dels "simpàtics" hipopòtams.

Fotem el camp cap al càmping Twiga.... tot esperant el safari nocturn que ens espera (això sí, amb un cotxe descapotat "militar" amb focus i guardia amb escopeta inclosos.
Comencem l'experiència nocturna. El paio del davant del cotxe, foco en mà, es belluga i busca com a desesperat entre la "selva" algun animal amagat. Sembla que vagi drogat.
Primer ens trobem una espècie de Tucan. Parada de motors per explicar-nos 4 coses i ...silenci. El silenci de la selva sota les estrelles només pertorbat per algun crit... de mono? Estem esborronats... això sí... aquí enmig, jo no em quedo a dormir ni boig!!! ...

La ronda continúa, i ens trobem un simpàtic porcespí tot inflat. Recorda l'Espinete sense pijama. Tèrmits treballant "a destajo" al seu niu... i començen a aparèixer animals: gats salvatges, mangostes, elefants, zebres... però que no dormen o que!!? .... i jiiiiiggggggggggggrrrrrrrrshhh! frenazo al canto! quasi ens emportem un hipopòtam al mig del camí. Per sort, fora de l'aigua, el que fan és marxar corrent. Després d'una hora i pico de subidón... el rumrum del cotxe, el cansament i la himnòsis provocada pel focus fan que ens sobem al cotxe... però no havia dit que aquí no em quedava a dormir!!!???
Bueno, després de 2 hores ben bones, sortim del parc....vius!
A dormir al llitet.... que a l'endemà ens esperava l'NGORONGORO... sempre i quan el cotxet estigués arreglat!...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada